Amikor visszaemlékszem 

"...ez egy fészek melyben zajlik az élet és egy gyermeknek se kell félnie itt a tanárok tanítják azt hogy létige és azt hogy hogyan kell élnie itt minden gyerek más mint az erdőben a fák hiszen a tanár tisztán lát sajnos elballagtam már és ez nagyon fáj..."

... tovább...
 
Tuesday, July 31, 2018 11:15:00 AM

Meghálálni mint lehet? 

Azt a sok jót, amit kaptunk megháláni mint lehet? Kérdezgettem a virágot, kérdeztem a levelet. Nem feleltek,de a virág felém intett vidáman, amit a szó el nem mondhat, itt van egy szál virágban.

... tovább...
 
Monday, July 23, 2018 4:33:00 PM

A Nyitott Templomok Napja harmadjára is tartalmas programot adott nekünk 

A harmadízben megrendezett kulturális élményekben gazdag Nyitott Templomok Napját foglaljuk össze.  Van mit megmutatni, és egyben van miért köszönetet mondani a szervezőknek, akik gondosan összeállított programmal várták az érdeklődőket reggeltől estig. Nagy-nagy köszönet érte.

... tovább...
 
Friday, July 13, 2018 9:51:00 AM

A testület megalapította azt a bizottságot, amely tárgyalásokba kezd a Pigagro Kft-vel 

A szakmai berkekben kiváló szerves tápanyagként nyilvántartott folyékony trágyalé pontos összetétele, a nagyüzemi állattartásból származó adalékanyagok fényében, nem ismert számunkra. Azt sem tudjuk évente hány liter kerül ki egy-egy hektárra, mert például a mértéktelen bevitel tönkreteheti a földet. Hosszú évek alatt mérhetetlen kárt is okozhat. Az ügyünk hatékony előre mozdítása érdekében a szövetkezet mellett a földtulajdonsokkal is tárgyalást kell indítványozni, mivel a telepen megtermelt trágyalé java kataszterünk termőföldjein talál végleges lhelyezésre.

... tovább...
 
Wednesday, July 11, 2018 2:37:00 PM

Úszni tanultak a nagycsoportosok 

Az úszás az egyik leghatékonyabb és talán legegészségesebb mozgásforma. Sajnos a mi oktatási rendszerünk nem teszi kötelezővé, pedig a szomszédos országokban az iskolában gyakorta  a tanterv kötelező része. Talán azért is, mert napjainkban az uszodák még nem tartoznak a piaci kategóriába, inkább közjóléti létesítményként értelmezhetők. A szőgyéni óvodáról ugyan nem mondhatjuk el, hogy kötelezően be lenne építve az intézmény tantervébe, de az utóbbi években a nagycsoportosok rendszeresen részt vesznek a párkányi Vadas fürdő által megszervezett úszótanfolyamok programjában. Az idén Gabriela Vevúrková oktató volt az, aki az első sokk után szép lassan megtanította a gyerekekkel hogyan kell a vízben viselkedni, egymásra figyelni, és amit meg lehet tanítani a kicsiknek azt meg is tanította. Azonban az uszoda felé tartva arról meséltek, hogy milyen csodálatos gyermeknap vár rájuk.

... tovább...
 
Wednesday, June 27, 2018 9:59:00 AM

Úrnapi körmenet – áldás a földnek, áldás az embernek 

Az úrnapi körmenet során a négy égtáj felé felállított, lombsátorral, virágokkal ékesített négy oltárhoz ünnepélyesen, kísérettel, énekszóval, sokszor zenekarral, baldachin alatt, díszes tartóban, úgynevezett úrmutatóban, a pap által hordozott Oltáriszentséggel vonultak végig a falun régen. Mára Szőgyénben az úrnapi körmenet a Nagyboldogasszony-templom körül zajlik. Az oltárokat védő sátrak készítéséhez szükséges zöld ágakat a férfiak traktorra ülve, a megfelelő szerszámokkal ellátva szerzik be a nagy erdőben. A sátrak díszítéséről, már készült egy kis film 2016-ban. Most bevettek a bandába a férfiak. Irány az erdő.

... tovább...
 
Tuesday, June 26, 2018 9:18:00 AM
Page 14 of 112 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 40 70 110 > >>

Konferencia 

Tuesday, May 22, 2012 7:59:00 PM
Page 14 of 14 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Képek, videók

Képek, videók

Page 14 of 5 << < 1 2 3 4 5 > >>